Thursday, December 07, 2006

Boracay vol 5

Lähdin aamulla messin OW4 dyykille ja luvassa oli maskin pois ottamista ja takas laittamista joten mahdollinen paniikin uusiutumien oli messissä. Näin ei kuitenkaan käynyt vaan skillit meni hyvin ja päästiin viel heittään ihan hyvä sukelluskin. Näin mulle uudenlaisen hai lajin. Se oli samanlainen kuin Otsa Hellmanin tatska paitsi täysin valkoisella pohjalla. Kyl se Otsankin pohja sieltä vielä kesän jälkeen valkoiseksi muuttuu jossei rupee pikku hiljaa saapumaan vähän paremmille mestoille jonnekkin. No anyway siis leopardi kuvioo oli haillakin kyljissään, siistin näköinen otus. Dyykin jälkeen muutin majoitusta ja palasin takas shopille missä sain työtarkouksen kyseisestä paikasta. Erittäin jees. Oon arponut täs nyt et jäänkö mestoille heilumaan ja vuokraanko jonkun huoneen kuukaudeksi vai mitä vittua tässä nyt pitäis tehdä. No toi homma ratkes joten suunnitelmat muuttui taas. Nyt sit heilun tos mestoilla ja saan käydä hyvällä alella sukeltamassa ja opettelemassa saitteja ja jos tulee tarvista niin sit jeesaan jotain tai vetään ryhmää. Jouluna skeida lentää fööniin ja kaaos on valmis joten silloin on viimeistään tarvista DM:lle joka tuntee mestat ja silloin se sit on ihan oikeeta duuni, siihen asti vaan tarvittaessa ja oon yleis härönä tuolla. Toimii. Otin sit huoneenkin kuukaudeksi joten siitäkin päästiin, enään tarvii sit siirtää lentoa taas ja hakee lisää viisumia, myös taas. Eipä sit tarvi ainakaan näillä näkymillä olla joulua ja uuttavuotta Thaissa... Näin oli tossa muutama päivä sitten ja homma on jatkunut aika tasaisena. Eipä tässä nyt taida sen kummempaa tapahtua ja en jaksa mitään dyykki päiväkirjaa kirjoittaa joten katotaan milloin lisää. Tänään tosin vähän tökki toi toiminta tuolla shopilla ja kävi vituttaan. No tsekataan mitä tapahtuu jatkossa ja paljonko tota ilmaista sukellusta nyt sit saakaan. Noi ale dyykit taidan pistää jäihin hetkeksi kun niissä näköjään joutuu aina jotenkin töihin ja se nyt ei juuri kiinnosta jos siitä pitää maksaa. En lähde enään yhdenkään kurssin mukaan ennen kuin on varmaa ettei siitä tarvi maksaa!!

Tuesday, December 05, 2006

Boracay vol 4

Camilla
Piti lähtee assaamaan taas tota OW ryhmää mutta tilanne kääntyikin edukseni. Edwin, ton mestan DM kävin heittään päivän ekan dyykin yli neljäskympissä ja sillä oli vielä saman päivän ohjelmassa 3 muutakin dyykkiä ja seuraavan piti olla Camillan raato mikä lepää reilus paris kybässä tuolla pohjassa. Iltapäivän ainakin toinen dyykki ois taas syvä reilu 30m joten pohja-ajat paukkuu ja typpi pitoisuus veressä nousee. Siitä jouhtuen mua pyydettiin messiin tohon Camillan kiertelyyn ja näin ollen jos joku halus mennä sinne botskiin sisälle ja kruisaa muutenkin vähän syvemmällä Edwin saattoi huoletta leijailla vähän matalammalla ja mä sit olisin vahtimestarina muulle ryhmälle. Kyllähän tommonen mulle sopii. Messissä 3xLatvialaista sukeltajaa ja yks Englantilainen. Kaikki pohjaan ja kohti Camillaa. 3 halus mennä sisälle ja yks jäi sit kierteleen ulkopuolelle. Pari eri reittii käytiin siel sisällä nopeesti katsastaan, konehuoneessa ja jossain ruumassa ja sit vaan vedeltiin ohjaamojen ja hyttien läpi loppu sukelluksesta. Aika pieni botski verrattuna siihen mitä kävinSubic Bayssa sukeltaan mutta erittäin asiallinen siitä huolimatta. Noilla Latvialaisilla ei oikein ollu hanskassa noi pohja-aika jutut ja safety stopit. Niille sai koko aika näyttää tietokonetta ja merkkejä ja OK signaalia tuli kokoajan mutta mitään muutosta niiden sukeltamisessa ei tapahtunut. Loppu pelissä niitä piti käydä hakeen sieltä pohjasta safety stoppiin ja siinäkin siirtää muutaman kerran oikeelle syvyydelle(vaikka oltiin köydessä kiinni) venaan ja pitihän sieltä yks käydä melkein pinnasta hakeen takas kun se oli omasta mielestään jo ollut tarpeeksi kauan siinä stopissa vaikka oli viimeisenä tullut ja tietokonekin oli aika erimieltä. Hyvä meininki niillä oli kuitenkin päällä ja ihan hyvin sukelteli, niitä ei vaan noi säännöt paljoo huolettanut. Seuraava päivä oli välipäivä kaikilla dyykkaamisesta. Durian taifuunin reuna tuulet osu napsakasti Boracayhin ja vettäkin saatin aika kivasti joten ei ollut sukeltajaa vedessä. Päivä meni iisisti ottaen, kirjaa, webastoo...rentoo menoo. Taifuunissa kuoli ainakin 150 Filippiiniläistä ja joku kylä tai 2 oli kuulemma saanut muta vyöryn niskaansa tai jotain ja jotain muuta.

Sunday, December 03, 2006

Boracay vol 3

Panic OW 2

Joo, kävin assaamassa OW kakkosta. 4 Latvialaista oppilasta. Aika simppelii, tsekkasin ja ohjastin niitä laittaan kamat päälle vedessä samaan aikaan kun instuctori veteli niille yksitellen cesareita. No siitä kun päästiin niin sitten vaan pohjaan tekeen jotain skillejä. Mun piti pitää yhtä isoo kundii tankista pohjassa kun oli vähän virtausta ja nostetta vedessä ja se ei ollut ihan täysin rauhallinen, painoo oli ihan vitusti päällä mut kun ei ota rennosti niin silloin ei oikein pysy mestoilla. Aika kypsäähän siinä oli tankissa roikkua mut vitut siitä. Homma kääntyi mielenkiintoiseksi kun yks kundi veti kunnon paniikit kun piti tyhjentää koko maski. Onneks se oli just se kenen tankissa mun piti roikkuu ja näin ollen ei päässyt ponkaiseen pintaan ennen kuin se saatiin rauhoitettua. Hönkäs kait snadisti vettä kurkkuun ja se riitti. Aika jännää tsiigaa kun joku flippaa kunnolla, en oo tommosta paniikkia ennen todistanut ja nyt oli eturivin mestat. No kyl se siitä sit vähän tokeni ja jatkoi vielä hetken aikaa mukana mut sen jälkeen se oli niin stogessa ettei saanut enään maskii kunnolla asetettua ja se vuoti koko ajan eikä oikein onnitunut sitä tyhjentään niin se halus pois sieltä. No meiksillehän se nosto homma ohjautui ja jouduin palaan pintaan sen kanssa. Se oli sellainen OW2 sillä kertaa. Seuraava päivä oli välipäivä kaikilla dyykkaamisesta. Durian taifuunin reuna tuulet osu napsakasti Boracayhin ja vettäkin saatin aika kivasti joten ei ollut sukeltajaa vedessä. Päivä meni iisisti ottaen, kirjaa, webastoo...rentoo menoo.