Thursday, November 30, 2006

Boracay vol 2

Punta Bunga

Toinen päivä oli ehkä jopa nihkeempi selän puolesta, ei edistystä.Roudasin kuitenkin itseni vaivoin biitsille missä grillauduin ja kuuntelin musaa, luin kirjaa. Sukeltaminen on iso juttu täällä. Tossa biitsillä on erittäin monta sukellus shoppia ja koko aika niistä tuntuu jengiä lähtevän botskeilla kohti sinistä. Hajosin 2 päivää tossa rannalla kun sitä tsiigailin ja venasin vaan että kun saan itseni kondikseen lähden heti messiin. Neljäntenä päivänä päätin kokeilla että pystyiskö jo räpylöillä potkimaan ilman että kuolee ja se onnistui mainiosti. Fiilikset korkeella ja kävin hakemassa vierestä dyykkipuodista myös painovyön ja päätin kokeilla että mites sen kanssa onnistuu. Ihan hyvin meni ja marssin samantien takaisin ja buukkasin itselleni sukelluksen seuraavaksi päiväksi. No seuraavana päivänä ei haitannut tuo selkä juuri ollenkaan. Virtaus oli tosi kova joten kun joutui potkimaan kovempaa silloin huomasi vähän, enemmänkin taisi huomata paskan kondiksen. No oli asiallista sukeltamista kuitenkin, erittäin pitkä drift-dive, ei siis ajaltaan(43min) mutta matkalta mikä tuli ajelehdittua. Lähtö oli heti suoraa botskista pinnan alle ja pääedellä suoraan kohti syvyyksiä ja vastavirtaan aina yli kolmeenkymppiin asti jossa tuli vastaan riutta joka jatkoi putoamistaan syvemmälle. Oltiin niin kuin muutama metri sen riutan yläpuolella ja katseltiin ajelehtiessa alas. Se riutta tippu vielä paljon syvemmälle mutta sinne ei pystynyt menemään koska olisi pohja-aika loppunut heti kesken ja ei kiinnostanut vetää decoille. Ei sitä pohja-aikaa nyttenkään ollut kuin muutama minuutti. Joku 10 minuuttia yhteensä ajelehtimista kun piti kääntyä toiseen suuntaan kohti matalampaa riuttaa ettei olisi jäänyt sukellus niin lyhyeen ja siinä sitten loppuaika vaan ajelehdittiin ja tsiigailtiin. Riuttoja oli siis kaksi saman suuntaista. Toinen alkoi siis jo matalammalta ja toinen siis muutaman minuutin potkimisen jälkeen syvemmältä. Väliin oli virtaus niin kova ettei meinannut keritä edes mitään katsomaan kun vaan ajelehdittiin eteenpäin kylkiasennossa. Loppu dyykistä sitten jo matalammalla virtaus vähän aina välillä heikkeni ja sitten se olikin sellaista mukaavaa sunnuntai cruisailuu. Ainakin pari isoo turskaa, lionfish, stingray, parit nudit, joku lobsteri? ja paljon paljon muuta hässäkkää tuli nähtyä. Asiallista meininkiä. Päätin skippaa iltapäivä dyykin ja antaa selälle lepoo ja jatkaa seuraavana päivänä taas. No seuraavan päivän suunnitelmat muuttui jo sinä iltana kun toi Instructor pyysi mua messiin assaamaan sen OW kurssia. Lupasin toki mennä koska aikaisemmin oli puhuttu mahdollisesta DM duunista ja tommoseen suostuminen antaa hyvää kuvaa ja oppii saitteja ilmaiseksi, sopii mulle.

Wednesday, November 29, 2006

Boracay vol 1

No niin, jaahas.
Boracay on aika outo mesta näin Filippiineillä. En oo mitään näin turistista
vielä täällä nähnyt. Koko toi white beach on täynnä ravintolaa ja resorttii ja muuta settii. Oletin et täällä olis ollut myös jotain yöelämääkin mutta ei kyllä juuri sellaista biletys meininkiä näyttänyt ainakaan perjantai-iltana olevan mitä olisi kylläkin voinut kuvitella. Tosin ei täällä myydäkkään viinaa ämpäreissä kuten joissain toisissa mestoissa missä olen käynyt. Paljon Filippiini turisteja ja ylipainoista saksaa puhuvaa kansaa tuntuu myös olevan joka puolella ja Korea naamaa myös runsaasti. Tiedättehän sellaista punaihoista sikaturistia liian pienissä uima varusteissa joilla jo aikaisemmin ostettu seuralainen tulee kivasti talutushihnassa perässä. Rikkaan ihmisen mesta tämä todellakin on ja juuri tuolle ryhmälle sopiva mikä diggailee illallisen jälkeen painua takas luxor resorttiinsa ja olla taas oma ruma, punainen itsensä seuraavana päivänä. Kun saavuin Boracayhin vietin ekan illan vaan dallaamalla tota biitsii edes takas etsien kauppaa mutta ei tullut harmikseni vastaan. Toisena päivänä lähdin aamulla ihan hyvin voivana tohon biitsille ottaan aurinkoo ja lööbaan. Jossain vaiheessa tuli alaselkä kipeeksi mutta tuossa vaiheessa se oli vaan sellaista pikku jomotusta mitä pystyi vähän venyttelemäänkin. No kun olin saanut tarpeekseni auringosta lähdin takas huoneelle ja sitten tuo selkäkipu iski aivan eri boforilla. Ei saatana pystynyt edes päätä kunnolla liikuttaan, saati sitten taipumaan minnekkään suuntaan. Kävelystä ei meinannut tulla mitään, piti vetää yläkroppa ihan jäässä eteen päin ja joka askeleella tuntui kuin joku ois antant hyvä laatuista iskua alaselkään ja kaikenlainen muukin liike sattui ihan vitust, jopa silmien liikuttaminen ja hengittäminen. No se loppu päivä menikin sit tossa punkassa maaten lääketokkurassa.Kokeilin jopa herra Weke Kuoleman, terveisiä tornioon, koti konstia sekoittamalla veteen särkylääkettä ja rauhoitavia, tuon pitäisi kuulemma laukaista jotain kehon omaa ”morfiinia” ja viedä kivut menessään, näin ei kuitenkaan valitettavasti tapahtunut. Kasasin tyynypinon sängylle jonka päälle asetin läppärin et pysty tsiigaan leffoja selällään maaten katse ylös päin. Erittäin vittumainen hetki elämässä. Illalla kiikutin itseni suurella vaivalla ravintolaan syömään ja palasin takas makaamaan...

..Boracaysta lisää, tässä saattaa mennä hetki koska on ihan OK mahdollisuudet saada DM duunii jos vaan haluun jäädä mestoille ja jos mua kiinnostaa... Turha vielä hehkutaa ettei kuse ja kun en tiedä haluunko jäädä.

Sunday, November 26, 2006

Iloggos

Iloilossa tuli vietettyä 3 päivää jonka jälkeen päätin että biitsi meinikiä on saatava ja joten siirryin Boracayhin missä vaikutan nyt mutta siitä sitten enskerralla juttua. Iloilo oli ihan OK, perus Fillippiini kaupunki meininkiä pienellä Spanish style arkkitehtuurilla höylättynä, siis tosi snadilla. Kunhan kuuboilin ympäriinsä ja ihmettelin. Kävin leffassa tsiigamassa uuden bondin, leffan hinta oli todellakin kohtuullinen alle 1€, teatterissa ei tosin ollut mitään surround tsydeemiä mutta eipä sitä tuohon hintaan tarvi ollakkaan. Leffasta en tiedä kyllä mitä sanoisin näin vanhana Bondi fanina, ei vaan tuntunut oikein Bondi-leffalta. Uuden Bondin asenne oli jotenkin epä Bondimainen ja törkeänä jätkänä jätti vielä sen yhden mimmin nussimatta mitä muut Bondit eivät ole tehneet kait koskaan, Prosnam ehkä kerran, en muista, ja sitten suihkuun antamaan tukevaa olkapäätä? Aiemmat Bondit olisivat kyllä keksineet jotain muuta lohdutusta. No ei siitä nyt sit enempää. Yritin myös käydä seuraavana päivänä tsekkaamassa The Prestigen nyt kun olin taas päässyt leffateatterin makuun mutta se oli juuri sinä päivänä vedetty pois näytöstä, tilalla joku The Marine, ei jaksanut kiinnostaa yhtään. Olin siitä nähnyt edellis päivänä trailerin ja tuollainen ei vaan sen Undisposable kimaran jälkeen innostanut. Päädyin ostamaan Oceans 12 DVD:n koska se kiinnosti nähdä uudestaan. Ostinkin sen vajaalla 2 eurolla ja samassa discissä tuli bonuksena myös Oceans 11, Beverly Hills Cop 1,2 ja 3 sekä vanhaa kunnon Clint spaghetti westeriin myös 3kpl, Fistful of Dollars, For Few Dollars More ja The Good, The Bad and The Ugly. Hyvä ostos kohdillaan olevaan hintaan paitsi että Eddie Murphy ei vaan toimi enään yhtään, no eipä niitä ole pakko katsoa. Iloiloon pitää varmaan vielä palata takasin koska täältä ei pääse botskilla Cebuun, minne pitää seuraavana mennä vaihtamaan rahaa. Fillippiineillä on muuten tasan 4 american express toimistoa ja 3 niistä Manilan alueella ja yksi sit Cebussa. 4 viikkoo enään jäljellä Filippiinejä, toivottavasti tuohon mahtuu vielä jokunen dyykki, tääl Boracayssa ainakin pari kunhan saan itseni kondikseen.